Dolar 39.1371 Euro 44.7261 Altın 4236.649 Borsa 9277.01 Sterlin 53.2358 Brend 65.44
4 Haziran 2025 Çarşamba

Hatay'ın En Sevilen Lezzeti: Kolayca Yapılan ve Yemeye Doyulmaz Tarif!

Hatay’ın özel tatlarından biri olan Kâğıt Kebabı, hızlı hazırlanışı ve lezzet dolu tadıyla sofralarınıza neşe katıyor. Hem besleyici hem de pratik bu kebap, fırında pişirildiğinde harika bir lezzet sunuyor.

Hatay'ın En Sevilen Lezzeti: Kolayca Yapılan ve Yemeye Doyulmaz Tarif!
18 Mart 2025 Salı/06:08

Lezzeti ve hazırlanışıyla dikkat çeken bu tarif, özellikle sebzelerle kıymanın muhteşem uyumu sayesinde damaklarda kalıcı bir tat bırakıyor. Fırında hazırlanan kâğıt kebabı, dış kısmı hafif çıtır çıtır, iç kısmı ise oldukça yumuşak bir dokuya sahip oluyor. Bu pratik tarif, hem zaman tasarrufu sağlar hem de misafirlerinize unutulmaz bir ziyafet sunmanıza olanak tanır. O halde, Hatay Kâğıt Kebabı’nın lezzetini evinize taşımaya ne dersiniz?

HATAY KÂĞIT KEBABI TARİFİ (KOLAY VE LEZZETLİ)

Malzemeler:

500 gram orta yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

2 adet kapya biber

2 adet yeşil biber

Bir avuç maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 silme çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

Domates

Biber

Gelinim Mutfak'ta tepsi kebabı tarifi! Hatay tepsi kebabı nasıl yapılır?

HAZIRLIK AŞAMALARI:

  • Öncelikle kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın.
  • Kuru soğanı, sarımsağı ve biberleri yıkayıp doğrayın. Daha sonra doğradığınız sebzeleri mutfak robotunda ince hale getirin.
  • Hazırlanan sebze karışımını kıymanın üstüne ekleyin. Maydanozu da ince kıyıp karışıma ilave edin.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
  • Yağlı kağıdı dört eşit parça olacak şekilde kesin ve her parçanın üzerine bir avuç kıyma harcını yerleştirin. Kıymayı bıçak yardımıyla ince olmamak kaydıyla düzelterek şekillendirin.
  • Üzerine doğranmış domates ve biberleri yerleştirin.
  • Daha önceden ısıtılmış fırında, 180 derece sıcaklıkta kebaplarınızın üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Uzun süre pişirmemeye özen gösterin, çünkü bu kebaplar çabuk pişer.
  • Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın, afiyetle tüketin!
  • Unutmayın, bu tarif hem lezzetli hem de oldukça pratiktir!