Vatandaşların yaz aylarında en fazla talep ettiği sebzelerden olan domates, biber ve patlıcanın çimlenme süreçleri için düzenlenen atölyede tamamen yerel atalık tohumlar kullanıldı. Bu eğitimde, tohumların çimlenmesi, sulama, bakım ve yetiştirme aşamaları katılımcılara interaktif bir şekilde aktarıldı. Etkinlikte tohum kapları (violler), torf, perlit ve yanmış doğal hayvan gübresi içeren özel topraklar katılımcılara ücretsiz olarak sağlandı. Katılımcılar, yaklaşık 45 gün sonunda fidelerini toprağa dikebilecek ve kendi sağlıklı sebzelerini yetiştirme imkânına sahip olacaklar.
Başkan Eşki: “Yerel tohum mirasımızı koruyoruz”
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yerel tohumların korunması ve sağlıklı gıda erişiminin artırılması konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.
Eşki, doğal ve sağlıklı üretimi destekleyerek yerel tohumları gelecek kuşaklara aktarmak adına önemli adımlar attıklarını belirtti. "Balkonlarında, bahçelerinde kendi sebzelerini yetiştirmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik düzenlediğimiz bu atölyeler ile sadece tarımsal üretimin yanı sıra doğayla iç içe bir yaşam kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz. Bornova'da üretim var, dayanışma var ve sürdürülebilir tarım var," şeklinde konuştu.
Bornova’da tarımsal eğitimler sürecek
Başkan Eşki, “Toprakla buluşmaya istekli herkesi eğitimlerimize katılmaya davet ediyorum” diyerek Bornovalıları doğayla uyumlu üretim yapmaya teşvik etti. Bornova Belediyesi, Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi aracılığıyla yerel üretimi destekleyen eğitim programlarına devam edecek.